Neden Dış Ticaret Bölümü/ Dış Ticaret Programı?
18 Temmuz 2017

Neden Dış Ticaret Bölümü/ Dış Ticaret Programı?

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu bölümlerinden olan Dış Ticaret Bölümü içerisinde bulunan Dış Ticaret Programı 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır ve verimli ve başarılı geçen 3 yılı geride bırakmıştır.

Bölümümüz, yüksekokulumuz dahilinde alanında uzman akademik personeli, modern derslikleri,  bilgisayar laboratuvarları ve kütüphanesiyle, öğrencilerine çağdaş eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır.

Ayrıca yüksekokulumuz, öğrencilerine sadece mesleki eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda mesleki ve sosyal gezi, konferans, spor, tiyatro, müzik gibi sosyal olanaklar da sağlamaktadır.

Dış Ticaret Programı’ndan mezun olan öğrencilerimiz başta dış ticaret olmak üzere ilgili işletmelerde, bankalarda,  Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki temsilciliklerinde, Ulusal ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Firmalarında, limanlarda, serbest bölgelerde,  gümrük müşavirliği bürolarında ve nakliye firmalarında çalışabileceklerdir. Ayrıca gerekli şartları yerine getirerek katılabilecekleri gümrük müşavirliği sınavlarında başarılı oldukları takdirde “B” karnesi alarak “Gümrük Müşavir Yardımcısı” unvanını, 4 yıllık eğitimlerini tamamlayıp ilgili sınavları başarmaları durumunda da “A” karnesini alarak “Gümrük Müşaviri” unvanını alabilmektedir.

Ticaret dünyasının gözdesi olan dış ticaret alanında çalışmayı amaçlayan, bu alanda kariyer yapmayı planlayan siz değerli öğrencilerimizi bölümümüze bekleriz...