Neden Sungurlu Meslek Yüksekokulu ?
23 Haziran 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Gazi Üniversitesine bağlı olarak eğitim-öğretim hizmetine başlamıştır. 17 Mart 2006 yılında Hitit Üniversitesinin kurulmasıyla, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu adını alan Yüksekokulumuz, alanında uzman akademik personeli, modern derslikler, laboratuvarlar ve kütüphanesiyle, öğrencilerine çağdaş eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Yüksekokulumuz, öğrencilerine sadece mesleki eğitim vermekle kalmayıp, aynı zamanda mesleki ve sosyal gezi, konferans, spor, tiyatro, müzik gibi sosyal olanaklar da sağlamaktadır.

Yüksekokulumuzda; Bilgisayar Programcılığı,  İşletme Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Dış Ticaret ve Fizyoterapi Programlarında yaklaşık 1200 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. Sosyal Hizmetler ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programlarına da önümüzdeki yıllarda öğrenci alımına başlanacaktır.

Ulaşım

Yüksekokulumuzun bulunduğu Sungurlu ilçemiz, Çorum ilimizin en büyük ilçesi olup, Ankara-Samsun Karayolu kenarında, Çorum’a 70 km, Ankara’ya 170 km mesafededir. Sungurlu’dan Çorum’a ve Ankara’ya günün her saatinde minibüs ve otobüs ile ulaşım imkânı mevcuttur. İstanbul’a günlük uçuşların sağlandığı Merzifon Havalimanı ilçemize 135 km uzaklıktadır.

Hitit Medeniyetinin ilk başkenti olan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Hattuşa (Boğazkale), Sungurlu ilçemize yaklaşık 30 km mesafededir.

Sungurlu tanıtım filmi için tıklayınız.

Barınma

İlçemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Kız Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. Bu yurt yeni olup 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında kız öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu inşaatı hızla devam etmekte olup, bu yıl sonunda yurdun hizmete açılması hedeflenmektedir.

İlçemizde ayrıca özel sektöre ait kız öğrenci ve erkek öğrenci yurtları da bulunmaktadır.

Burs/Kredi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun verdiği burslar ve krediler yanında Üniversitemiz de öğrencilerimize ders dışı vakitlerde kısmi zamanlı çalışma, ücretsiz yemek bursu gibi olanaklar sağlamaktadır.