Yüksekokulumuzda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” Konferansı Düzenlendi
17 Aralık 2014

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından Hitit Üniversitesi Yüksekokulumuzda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans düzenlendi. Programa Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Cengiz DAL, Başpolis Memuru Aziz DUMAN, Polis Memuru Seyhan BARAL, Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli,  Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ ve çok sayıda Sungurlu MYO öğrencisi katıldı.

Konuşmacı Başpolis Memuru Aziz DUMAN, Eğitim-Öğretim Döneminde terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiği bu nedenle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında, ülkemizin sahip olduğu etnik dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Terör örgütlerine katılan genç hayatların acı sonlarını video eşliğiyle öğrencilerimize anlatan Aziz DUMAN, terör örgütlerine karşı ailelerle birlikte çalışmalarının olduğunu belirtti. Başpolis Memuru Aziz DUMAN öğrencilerimize çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını, özellikle bilmedikleri kişiler ve yayınlarla karşılaştıklarında bunları öğretmenleriyle ve kendileriyle paylaşabileceklerine değindi. Öğrencilerin ilgiyle izledikleri program, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ve Sungurlu Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ tarafından  Başpolis Memuru Aziz DUMAN’a teşekkür plaketi  takdim edilmesiyle son buldu.