Yüksekokulumuzda Kan Bağışı Konulu Konferans düzenlendi
09 Aralık 2014

SUNGURLU MYO’DA KAN BAĞIŞI KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunda “Kan Bağışı” konulu konferans düzenlendi. Programa Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin ÇAL, Üniversitemiz Kızılay Kulübü Başkan Yardımcısı Halit ÇEPİK, Sungurlu Kızılay Derneği Başkanı Elvan KÜÇÜKEVCİLİOĞLU, Sungurlu MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hitit Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkan Yardımcısı Halit ÇEPİK, kan bağışı duyarlılığını artırmaya yönelik Hitit Üniversitesi Kızılay Kulübünün çalışmaları hakkında bilgi vererek, kan bağışının öneminden dolayı Sungurlu MYO öğrencilerinin kulüp faaliyetlerinde aktif rol almalarını istedi.

Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin ÇAL ise, kan bağışının önemi, kimlerin kan bağışı yapabileceği, yapılan kan bağışlarının hangi amaçlarda kullanıldığı, ülkemizdeki kan bağışı oranları ve kan bağışı ile ilgili halk arasında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan KÜÇÜKEVCİLİOĞLU da Kızılay Sungurlu Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Sungurlu’da düzenlenen kan bağışı çalışmalarında Sungurlu MYO öğrencileri ve personelinden gördükleri desteğin artarak devam etmesini istedi.

Kan Bağışçısı kazanım uzmanı Yasemin ÇAL, düzenlenen etkinliğe öğrencilerin yoğun katılımları ve ilgilerinden dolayı Sungurlu Meslek Yüksekokulu Yönetimine, personeline ve öğrencilere teşekkür etti. Program sonunda Sungurlu MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ tarafından Konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.