Rektörümüz Yüksekokulumuz İnşaatında İncelemelerde Bulundu
09 Ekim 2015

27 Haziran 2014’te temeli atılan Yüksekokulumuz Kampüs inşaatı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hamit Aksoy ve Öğr. Gör. Kerim Aktaş ile birlikte Yüksekokulumuz Kampüs inşaatında incelemelerde bulundu.

Kısa bir süre içerisinde uzun mesafe kat ettiklerini ve bu süreç zarfında Sungurlu’nun çok büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Sungurlu MYO Kampüs çalışmalarının hızla devam ettiğini ve Kampüste ilk etapta 10.300 m2 kapalı alan yer aldığını, ilk etap projesinde, akademik personel ofisleri, idari personel ofisleri, derslikler, bilgisayar laboratuvarları, yemekhane, kantin, ısı ve enerji merkezi, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunduğunu ifade etti.

“Kampüs içindeki yapılar deprem güvenliği açısından ülkemizdeki en sağlam yapılara sahip olacak ve 1. Etap inşaatı planlandığı şekilde tamamlanacaktır” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen büyüdüğünü, ilin tüm dinamikleri ile hep birlikte yapılan çalışmaların sonucunda da Üniversitemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Kampüs içerisinde sonraki etaplarda spor salonu, kültür ve kongre merkezi ile kreş yer alacağını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Sungurlulu hayırsever iş adamlarının yapacakları destekler ile ikinci etap inşaat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Üniversitemizin ilimize örnek bir yapılanma içerisinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, tüm çalışmalar bittiğinde kampüslerimizin ve binalarımızın uluslararası standartlarda, çevre dostu, enerji tasarrufu odaklı, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olacağını belirterek, ayrıca kampüs içerisinde KYK tarafından yapılması planlanan 300 kişilik yurt binasının da proje çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif de, kullanmış oldukları mevcut binanın yetersizlikleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını, kısa bir sürede kampüs inşaatı çalışmalarının bu seviyelere gelmesinden dolayı ise çok mutlu olduklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a desteklerinden dolayı Yüksekokulumuz ve Sungurlu halkı adına teşekkürlerini iletti.