“Ekonomik Kalkınmanın Temeli Kooperatifler” Konulu Panel Düzenlendi
24 Aralık 2015

Yüksekokulumuz ve Türk Kooperatifçilik Kurumu işbirliği ile “Ekonomik Kalkınmanın Temeli Kooperatifler” konulu panel düzenlendi.

Sungurlu Özel İdare Konferans Salonunda düzenlenen panele, Sungurlu Belediye Başkan Vekili Osman KOCA, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet YILMAZ, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa BIYIK, Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Türk Kooperatifçilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat ERSOY, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent BOSTAN, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Emekli Müsteşarı Hüsnü POYRAZ, Türk Kooperatifçilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver AYDOĞAN, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan REYHAN, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Yusuf ÜSTÜN, sivil toplum örgütleri temsilcileri, davetliler ve Yüksekokulumuz öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF yaptı.

Kooperatiflerin, ortak ekonomik istekler, ihtiyaçlar ve bunları gidermek için, işletmeler yoluyla gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturdukları özerk teşkilatlar olduğunu söyleyen KARACİF, konuşmasında, “ Kooperatifler tüm ülkelerde mevcutturlar ve dünya çapında yaklaşık 1 milyardan fazla insana etki ettikleri tahmin edilmektedir dedi. KARACİF, kurulmuş olduğu 1931 yılından beri, bu alanda büyük hizmetlere imza atan Türk Kooperatifçilik Kurumu ile Yüksekokulumuzun bu programı birlikte düzenlemesin de emeği geçen herkese ve panelistlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Emekli Müsteşarı Hüsnü POYRAZ’ ın oturum başkanlığını yaptığı panelin başlamasıyla söz alan Türk Kooperatifçilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Aydoğan, "Türkiye Kooperatifleri içinde Bir Başarı Öyküsü: Konya Şeker-Torku Örneği" başlığı altında bilgi verdi.
AYDOĞAN’ ın konuşmasının ardından söz alan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan REYHAN ise, "Sürdürülebilir Tarım ve Kooperatifçilik" konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Yusuf ÜSTÜN "Yeni Nesil Kooperatifler ve Yeni Kooperatifler Kanunu" konularında katılımcılara bilgi verdi.

Panelistlerin konuşmasının ardından, soru ve görüşlere yer verilen panel, katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu.