Yüksekokulumuzda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” Konferansı Düzenlendi
24 Aralık 2015

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunda “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ, akademik personel ve çok sayıda Sungurlu MYO öğrencisi katıldı.

Konferansta Polis Memuru Handan ASIL, Eğitim-Öğretim Döneminde terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiği bu nedenle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında, ülkemizin sahip olduğu etnik dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Terör örgütlerine katılan genç hayatların acı sonlarını video eşliğiyle öğrencilerimize anlatan Handan ASIL, terör örgütlerine karşı ailelerle birlikte çalışmalarının olduğunu belirtti. Polis Memuru Handan ASIL öğrencilerimize çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını, özellikle bilmedikleri kişiler ve yayınlarla karşılaştıklarında bunları öğretmenleriyle ve kendileriyle paylaşabileceklerine değindi. Öğrencilerin ilgiyle izledikleri program, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF tarafından  Polis Memuru Handan ASIL’a  teşekkür plaketi  takdim edilmesiyle son buldu.