Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Tarafından Çorum TED Kolejinde “Çocuklar İçin Yazılım” Eğitimi Tanıtıldı
13 Ocak 2016

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Bedir KAYA ve ekibi tarafından Çorum TED Koleji öğrencilerine “Çocuklar İçin Yazılım” eğitimi kapsamında SCRATCH Görsel Programlama Dili tanıtıldı ve kısa eğitimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı program kapsamında ilk gün Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Bedir KAYA tarafından, çocukların neden kodlama öğrenmesi gerektiği ve kodlamanın önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğr. Gör. Abdullah Bedir Kaya, son yıllarda tüm dünyada sıkça gündeme gelen “Çocuklar İçin Yazılım” konusunda dünyanın önde gelen teknoloji üniversitesi MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından özellikle çocuklara temel algoritma ve kodlamayı öğretmek için geliştirilmiş görsel programlama dili olan SCRATCH eğitiminin önemini vurgulayarak, çocukların çizgi film ve dijital oyunlar yaparak kodlamayı öğrenmeye başladıklarını, kodlama bilgisinin 21. yüzyılın alfabesi konumunda olduğunu, insanlar nasıl önce okumayı öğrenip daha sonra okuyarak yeni şeyler öğreniyorsa, önce kodlamayı öğrenip daha sonra kodlayarak yeni şeyler öğrenebileceklerini söyledi.

Etkinliğin devamında daha önce Yüksekokulumuzda düzenlenen SCRATCH  eğitimini başarı ile bitiren 4.sınıf öğrencileri Ömer ÇEŞMECİ, Mukammed Yusuf KARADERİLİ ve Mehmet GERÇEKÇİOĞLU, SCRATCH  Programı ile yaptıkları oyunları Çorum TED Koleji öğrencilerine tanıttılar.

Etkinliğin ikinci gününde Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrenci ve mezunlarından oluşan ekip rehberliğinde eğitime katılan her öğrenci SCRATCH  Programı kullanarak temel düzeyde bir oyun yazdı. TED Koleji öğrencilerinin yoğun bir ilgi gösterdikleri etkinlik dolayısıyla TED Çorum Koleji Müdürü Sevgin KURTULUŞ ve Okul Aile Birliği Temsilcisi Gökhan YÜRÜRER, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokuluna teşekkür ettiler.