Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Hülya Koçyiğit ile Hattuşa Sinema Günlerine Katıldı
07 Kasım 2016

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri, Hattuşa'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmasının 30. yılı dolayısı ile Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Dünya Kültür Mirası Listesinde 30. Yıl" projesi kapsamında düzenlenen, Türk Sinemasının unutulmaz oyuncusu Hülya Koçyiğit'in de geldiği "Hattuşa Sinema Günleri" ve "Hitit Defilesi" Programına katıldılar.

Dünya Kültür Mirası Listesinde 30. Yıl Projesi kapsamında Çorum Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine hazırlattırılan ve 32 kıyafetten oluşan Hitit Kıyafetleri Defilesi ve defilenin ardından Türk Sinemasının unutulmaz eserlerinden olan "GELİN" filmi, Başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit ile birlikte Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi. Film gösteriminin ardından Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin tezahuratları ile öğrencilerin yanına gelen Hülya Koçyiğit öğrencilerle sohbet ederken, öğrenciler de Hülya Koçyiğit ile bol bol hatıra fotoğrafı çekinme fırsatı buldular.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personeli ve öğrencileri ile birlikte programı izleyen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Hattuşanın tanıtılması için çok büyük gayret gösteren, bu kapsamda özellikle son zamanlarda gerçekleştirilen programlar ile dikkatleri Hattuşanın üzerine toplayan ve bu etkinliklere Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerini de davet eden Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan’a ve Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’na teşekkür etti.