Sungurlu Meslek Yüksekokulu Tarafından İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Zaferini Anma Programı Düzenlendi
22 Mart 2016

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yılı-  Şehitler Günü ile 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı-Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” İlçe Özel İdare Konferans Salonunda düzenlendi. Programa Sungurlu Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademik personeli ve öğrencileri katıldı.

Program, İstiklal Marşı’nın Meclis-i Mebusan’da kabulünün temsili canlandırılması ile başladı. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından   günün anlam ve önemini belirten “Son Kale Çanakkale” adlı konuşma  Sungurlu MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Süklüm tarafından yapıldı. Program, Yüksekokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Zulmü Alkışlayamam” adlı oratoryo, Öğr. Gör. Saliha Kevser Kavuncu’nun okuduğu “Davransana” adlı şiir ile devam etti. “Tarihsiz millet, talihsiz millettir.” adlı 3 perdelik gösterim ve ardından Öğr. Gör. Özlem Bal’ın seslendirdiği “Çanakkale Türküsü” ile Program sona erdi.