Yüksekokulumuz Öğrencilerine “Sağlık Yönetimi” Konferansı Verildi
24 Mart 2016

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı ile Tıbbı Tanıtım ve Pazarlama Programları öğrencilerine Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş tarafından Sungurlu Devlet Hastanesi Konferans Salonunda "Sağlık Kurumları Yönetimi" konulu konferans verildi. Konferansa Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Bölüm Başkanları Yrd. Doç. Dr. Deniz Özkan Vardar, Öğr. Gör. Muhammet Çankaya, Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Kokurcan, İdari Mali İşler Müdürü Ahmet Gökhan Karapapak, Müdür Yardımcıları Emrullah Uçakıcıoğlu, Timur Atuçuran, Sağlık Hizmetleri Müdürü Canan Karaca katıldı.

Sungurlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş,  "Yönetici” ve  “Lider” kavramları ile bu  pozisyonlardaki kişilerin bireysel özelliklerinin neler olması gerektiği, Sağlık Kurumları yönetiminde başarılı olmak için yapılması gerekenler, Sağlık Kurumlarında organizasyon yapısı, son yıllarda sağlık alanında yaşanan gelişmeler konusunda öğrencilere ve akademik personele bilgilendirme yaptı. Sağlık Yönetimi alanında yaşadığı deneyimleri öğrencilerimizle paylaşan Başhekim Dr. Osman Karakuş, öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırarak konferansı sonlandırdı.

Konferans sonunda Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif tarafından Başhekim Uzm. Dr. Osman Karakuş'a  paylaştığı değerli bilgileri için teşekkür belgesi takdim edildi.