Sungurlu MYO’da Dengeli Beslenme ve Obezite Konferansı
10 Mayıs 2016

Hitit Üniversitesi  Sungurlu Meslek Yüksekokulu'nda,  Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Birkan Karaman tarafından “Dengeli Beslenme ve Obezite” konulu konferans verildi. Konferansta Dr. Karaman’a Toplum Sağlığı Merkezi Hemşiresi Serap Buğdaylı da eşlik etti. Sungurlu MYO Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim Aktaş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Dr. Ahmet Birkan Karaman, obezite hakkında genel bilgiler, obezitenin belirlenme yöntemleri, obezite tedavisinde uygulanan yöntemler, obezitenin neden olduğu sağlık problemleri, yetişkinlerde obezitenin artış nedenleri,  yeterli ve dengeli beslenme, dengeli beslenme için yapılması gerekenler, öğrenci yurtlarında ve evlerinde sağlık beslenme yolları, sağlıklı yaşam için egzersizin önemi konularında bilgilendirme yaptı. Dr. Ahmet Birkan Karaman, sağlıklı yaşamanın yolunun sağlıklı beslenme ve aktif bir yaşamdan geçtiğini ifade etti. Öğrencilerin yoğun bir ilgi gösterdiği konferans, öğrencilerden gelen çok sayıda sorunun cevaplanması ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’in Dr. Ahmet Birkan Karaman’a  teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.