Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda “Girişimcilik” Sertifikası Töreni Yapıldı
04 Ocak 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” başarıyla tamamlayan öğrencilere Girişimcilik sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı. Sungurlu Ticaret Borsası ve KOSGEB Çorum İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programında Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerine iş planı hazırlama, işyeri açma, satın alma, pazarlama, muhasebe, finansman, üretim yönetimi konularında eğitim verildi.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine Sungurlu Belediye Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, İlçe Jandarma Komutanı Necip Sirkeci, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, KOSGEB İl Müdürü Hami Danış, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Kurum Müdürleri, Esnaf Odaları Başkanları, Yüksekokul akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif Hitit Üniversitesi olarak Girişimciliği çok önemsediklerini, ülkenin hedefleri doğrultusunda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı yeni girişimcilerin yetiştirilmesi için müfredata Girişimcilik derslerinin eklendiğini, KOSGEB’le yapılan işbirliği ile Girişimcilik Sertifikası alan öğrencilerin KOSGEB’in kredi imkânlarından yararlanabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, düzenlenen sertifika programına desteklerinden dolayı KOSGEB İl Müdürü Hami Danış’a ve Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil’e teşekkür etti.

Program protokol üyelerinin öğrencilere sertifikalarını vermesi ile sona erdi.