Sungurlu MYO’da “Kudüs Bilinci” Konferansı
15 Aralık 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulunda “Kudüs Bilinci” konulu bir konferans düzenlendi. Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personeli Öğr. Gör. Saliha Kevser Kavuncu,    “Selahaddin Eyyübi’nin fetholunmadıkça asla gülmem dediği, Peygamber Efendimizin (SAV) Miraca çıktığı, Hz. Ömer’in silahsız teslim aldığı, Osmanlının 400 yıl refah içinde hükmettiği, ilk kıblemiz, Peygamberler şehri, Nuri Pakdil’in Kalbimin bir yarısı Mekke, diğer yarısı Medine; üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır dediği şehir; “Kudüs” sözleriyle başladığı konferansta, Yüksekokul personeline ve öğrencilerine, Kudüs’ün tarihi ve önemi, Mescid-i Aksa bölgesinin tarihi ve önemi, İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulümler ve Filistin halkının vatan mücadelesi konularında bilgi verdi. Kudüs’ün sadece Filistin’in meselesi olmadığını belirten Kavuncu, gerek ülkemiz gerek İslam alemi için Kudüs’ün öneminden bahsetti. Öğr. Gör. Saliha Kevser Kavuncu, zulmün karşısında, mazlumların yanında olan güçlü bir Türkiye için öğrencilere tavsiyeler ile konuşmasını bitirdi.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı