Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Program
10 Mart 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.Yoğun ilginin olduğu programa Yüksekokul akademik personeli, öğrenciler ve ilçemiz ev hanımları büyük ilgi gösterdi.

Panel şeklinde düzenlenen programda Sungurlu MYO Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi Türkiye’de ve Avrupa Ülkelerinde kadınların istihdam durumları ve iş gücüne katılım oranları hakkında genel bilgi verirken,  Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Süklüm    8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihi, sosyal, siyasal, politik ve ekonomik alanda kadınlarımızın durumu hakkında genel bilgiler aktardı. Yrd. Doç. Dr. Nurcan Süklüm ayrıca çağdaş,demokratik, gelişmiş bir ülke olma yolunda kadına ve kadın haklarına verilmesi gereken önemi vurguladı.

Panelde özellikle Sungurlu ilçesindeki başarılı kadın girişimcilere yer verilerek, Sungurlu Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatif Başkanı Havva Özata ve Zahide Yufka İşletme Sahibi Zahide Özsarı konuk edildi.

Havva Özata ve Zahide Özsarı girişimcilik deneyimlerini aktardığı konuşmalarında, tüketen kadından üreten kadın olmanın önemini, bir kadın olarak her zaman cesaretli olmak gerektiğini,  girişimcilik yolunda hiçbir zaman karamsarlığa düşmeden gayretli, inanarak, çalışarak azimle yola devam etmenin önemini vurguladılar. Öğrencilerin soruları ile katkı sağladığı program, günün anlamına binaen gerçek başarı hikayeleri ve deneyimlerin paylaşılmasıyla sona erdi.

Program bitiminde Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Kubilay Karacif, programa katılan konukların başarılı girişim deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşımlarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek kendilerine katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

Program sonunda Sungurlu Kadın Girişimi ve Üretimi İşletme Kooperatifi tarafından Yüksekokul öğrencileri ve personeline Kooperatifin kendi üretimleri olan mantı ikramı yapıldı.