Sungurlu MYO Dış Ticaret Öğrencileri Samsun Serbest Bölge ve Limanını İnceledi
24 Nisan 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencileri, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Süklüm koordinatörlüğünde, ülkemiz ticaretinde ve ekonomisinde önemli yeri olan Samsun Serbest Bölgesini ve Samsun Liman Başkanlığını incelediler. Samsun Serbest Bölge Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Dalgın, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencilerine serbest bölgeyi gezdirerek, serbest bölgelerde gümrüksüz ithalat, serbest bölgede faaliyet gösteren firmalara sağlanan avantajlar gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencileri gezinin ikinci kısmında Samsun Limanı incelediler. SamsunPort Operasyon sorumlusu İbrahim Özkayalar ve CEYNAK Lojistik firmasından Erhan Yıldırım, öğrencilere limanda sürdürülen depolama, gemilere yapılan yükleme ve boşaltma gibi faaliyetler hakkında bilgi vererek limanı gezdirdi.

Teknik geziye katılan Sungurlu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı öğrencileri aldıkları teorik eğitimin uygulamadaki karşılığını yerinde görmek amacıyla düzenlenen bu faaliyetin kendileri için çok yararlı olduğunu ifade ederek, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’e ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Süklüm’e teşekkür ettiler.