Sungurlu MYO Öğrencilerinden Çorum Organize Sanayi Bölgesine Teknik Gezi
02 Mayıs 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu ve Sungurlu Ticaret Borsası Genç Girişimciler İcra Kurulu işbirliğinde İşletme Yönetimi Programı öğrencilerine yönelik olarak Sungurlu  ve Çorum’da faaliyet gösteren bazı başarılı işletmelere teknik gezi düzenlendi.

Sungurlu’da faaliyet gösteren ve küresel pazarda yer bulan ülkemize büyük katma değer katan Lavailaİrem Unlu Mamüller ve Larton Ambalaj firmalarında başlayan teknik gezi daha sonra Çorum Organize Sanayi Bölgesinde Dünya pazarında sektörün en büyük ikinci firması olan Alapala Makine, Mone Medical Tıbbi Ekipman (Medikal Ekipman),Kemalöz Unlu Mamülleri fabrikalarının üretim bölümlerinin gezilmesi ile devam etti. Fabrikaların üretim süreçlerinin interaktif şekilde incelenmesinden sonra gezi Çorum KOSGEB’in ziyaret edilmesi ve uzmanlar tarafından öğrencilere KOSGEB kurumunun işleyişi ve verilen desteklerin öğrencilere aktarılması ile son buldu.

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gamze Ebru Çiftçi, öğrencilerin büyük ilgi ile incelediği ve başarılı girişimcilik örneklerinin uygulamalı olarak paylaşıldığı bu teknik gezinin ülkemizin geleceği olan genç girişimcileri motive edici bir unsur olduğunu, eğitimde en önemli noktanın gençlerimizin gerçek iş hayatıyla uygulamalı olarak eğitim almaları olduğunu söyledi. Çiftçi,  ayrıca bu organizasyonda emeği olan başta Sungurlu Ticaret Borsası Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Sayın Serkan Tuncay olmak üzere, TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk’ave Çorum KOSGEB’e   teşekkür etti.