Öğrencilerimiz Purulliya Bahar Bayramı Törenlerine Katıldı
09 Mayıs 2017

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri Boğazkale ilçemizde düzenlenen “Purulliya Bahar Bayramı” Etkinliklerine katıldılar. Anadolunun en eski medeniyetleri arasındaki Hititlerin baharın gelişini kutladıkları “Purulliya Bahar Bayramı” Hattuşada (Boğazkale) 3500 yıl sonra tekrar kutlandı. Boğazkale Kaymakamlığının daveti ile programa katılan Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hamit Aksoy, Öğr. Gör. Muhammet Çankaya, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi, Öğr. Gör. Kerim Aktaş ile birlikte, etkinlikler kapsamında Yazılıkaya Açıkhava Tapınağında Hitit Bayram ritüellerini izlediler, çiğdem pilavı ikramına katıldılar, canlı müzik ile eğlendiler, “Çam Yarması” film ekibi ile bir araya geldiler. Sungurlu MYO öğrencileri program dışı zamanlarda da Boğazkale Ören Yerlerini gezme fırsatı buldular.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Yüksekokul öğrencilerine hem yapılan etkinliklere katılma hem de Çorum ilimizin tarihi mekânlarını görme imkânı  sağlayan Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk’a ve desteklerinden dolayı Boğazkale İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Özsaray’a teşekkür etti.