Yüksekokul Öğrencilerimiz Tarihi Ulu Cami'yi Temizledi

30 Ekim 18

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokul (MYO) Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri Sosyal Sorunlar dersi kapsamında Sungurlu Ulu Caminde temizlik yaptılar.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulumuz Öğr.Gör. Gökhan Boduroğlu öncülüğünde yapılan cami ve mescit gibi ibadet yerlerinin kullanılması ve temizliği hakkında farkındalık oluşturmak için üniversite öğrencileri tarafından Cuma namazı öncesi Ulu Caminde temizlik yapıldı.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulumuzda görev yapmakta olan Öğr. Gör. Gökhan Boduroğlu, "Sosyal Sorunlar Dersimiz kapsamında Ulu Camimizin kullanım ve temizlik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kız öğrencilerimizle birlikte bu alanların sadece temizlenmesi değil aynı zamanda temiz tutulması fikrini insanlara aşılamak ve üzerimize düşen bazı görev ve hassasiyetleriz de olmalıdır. İnsanlar genellikle temizlik alışkanlıklarını kendi özel yaşam alanlarıyla sınırlı tutarlar. Fakat bilinçli ve çevreci saygılı olan bireyler bunu genele yayarak, çevreyi ve kullandıkları alanları temiz tutmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Dinimizde temizliğin önemi her zaman vurgulanmıştır. Dinimizde hem temizliğin hem de camilerin önemi büyüktür. Bizlerde bu bilinçle cami ve mescitlere gereken özeni göstermeliyiz. Cami ve mescitlere giderken işe önce kendi temizliğimizden başlamalıyız. Cami içerisinde kullandığımız alanları temiz ve düzenli tutmaya özen göstermeliyiz. Bizde Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü olarak alışkanlıkların davranışlarımıza dönüştüğünün ve alışkanlarımıza dikkat ederek kendimizi ve çevremizdeki insanları, çevre ve kullanılan alanların temizliği konusunda bilinçlendirip, farkındalığı arttıracak davranışlar sergilemenin öneminin farkındayız. Herkesi bu konuda hassas ve daha dikkatli davranmaları çağrısında bulunarak, camilerimizde dinimizin etrafına ışık saçan kutsal mekanların başında gelir. Bu nedenle saygı ve gerekli özeni göstermeliyiz diye açıklamada bulundu.

sungurlu meslek yüksekokulu
Sunguroğlu Mah. Cerit Sok. No:1 Sungurlu / ÇORUM