İstiklal Marşı’nın Milli Marş Olarak Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi
13 Mart 2018

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından “İSTİKLAL MARŞI’NIN MİLLİ MARŞ OLARAK KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA” programı Sungurlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi. Programa Sungurlu Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personelinden Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN “İNKILABIMIZIN RUHUNU ANLATAN MARŞ ve MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” konulu konuşmasını yaptı. Ayten AKCAN konuşmasında “Mart ayının Türk milleti için özel bir durumu olduğunu söyleyerek bu ayın İstiklal Marşı’nın kabul edildiği ay olduğunu belirtti. Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN, Mehmet Akif Ersoy’u ünlü yapan olgunun sadece İstiklal Marşı olmadığını ifade ederek onun kişiliği, tavrı, düşüncelerinde öne çıkan birleştirici özelliğinin her zaman anıldığını dile getirdi. Her edebi metnin ilk okumada anlaşılamayabileceğini belirten AKCAN, bu eserleri anlamak için derinliğine inmek gerektiğini söyleyerek İstiklal Marşının da anlaşılabilmesi bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Her eserin bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getiren Ayten AKCAN, sözlerine şöyle devam etti: "Milli mücadele döneminde milletimizin endişelerini yok etmek gerekliydi. Bunun için de milletimizi cesaretlendirecek bir metne ihtiyaç vardı. Mehmet Akif Ersoy da İstiklal Marşı ile milletimizin endişesini ortadan kaldırarak onları cesaretlendirdi.” Mehmet Akif Ersoy’un kişilik özellikleri hakkında da bilgiler veren AKCAN, Akif’in idealist, samimi bir insan ve vatansever olduğunu söyledi. Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN, konuşmasını Mehmet Akif’in "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” duasıyla bitirdi.

Program Yüksekokul öğrencilerinden Hatice ŞENER‘in “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor” adlı şiiri okuması ile devam etti. Yine Yüksekokul öğrencilerinden  Ömer DİKMEN ve Ekrem ZELLECİ ”nin saz ve gitarları” eşliğinde, yüksekokul öğrencilerinden Gülçin KARAMAN “Eledim eledim, asker eyledim ve Yemen ” adlı türkülerini seslendirdi.

Program Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ömür DEMİRER programı organize eden Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN’A ve emeği geçen bütün öğrencilere teşekkür etmesiyle bitti.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı