18 Mart Şehitlerini ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılını Anma Programı Düzenlendi
18 Mart 2018

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından “18 MART ŞEHİTLERİNİ ve ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILINI ANMA” programı Sungurlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi. Programa Sungurlu Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personelinden Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN “Destan Yazan Kahramanlar” konulu konuşmasını yaptı. Ayten AKCAN konuşmasında “Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil..! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki çocuklar, ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü, vatan davasıydı. Çünkü; şimdi soruyum sizlere, Vatan demek, ne demek? Şu anda üzerine bastığınız kara toprak mı? Yada sınıflarınız da sınırları haritalara çizilmiş her gün gördüğünüz coğrafya parçası mı? Ben diyorum ki, değil…Birileri, bizden önce giden birileri, o coğrafya parçasını vatan yaptılar. Coğrafya parçası başka bir şeydir. Ama toprak kanla yoğrulmuşsa, canla ödenmişse bedeli, artık adı vatandır. Ben diyorum ki vatan; özgürlük, hürriyet vatan. Her gün eve gidiyorsunuz, buradan çıkıyorsunuz özgürce çantanız sırtınızda bir taşa vuruyorsunuz ayağınızı, ıslık çalıyorsunuz. Belki şakalaşıyorsunuz arkadaşlarınızla, kimse önünüze çıkıp “ Dur yürüme bu yoldan” demiyor. Sonra evinize varıyorsunuz, ne rahat, en özgür, en huzurlu olduğunuz yer, başımı sokacak bir evim olsun, başka bir şey istemem. Ben de diyorum ki, vatanım, evimin evidir vatan. Ben özgürlük istiyorum, bu bayrağın altında konuşuyorsam, şu an ve hepiniz ciğerlerinize bu nefesi çekiyorsanız bir unutmayın gençler birileri nefesini kaybettiği içindir. Biz bu özgürlüğü yaşıyoruz ve o yüzden ve o yüzden nerden geldiğinizi ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor.” diyerek bitirdi.

Program Yüksekokul öğrencilerinden Hatice ŞENER‘in “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okuması ile devam etti. Yine Yüksekokul öğrencilerinden Ömer DİKMEN ve Ekrem ZELLECİ ”nin saz ve gitarları” eşliğinde, yüksekokul öğrencilerinden Gülçin KARAMAN “Hey Onbeşli, Uyan Sunam, Çanakkale İçinde ” adlı türkülerini seslendirdi.

Program Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ömür DEMİRER programı organize eden Öğretim Görevlisi Ayten AKCAN’A ve emeği geçen bütün öğrencilere teşekkür etmesiyle bitti.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı