Sungurlu Meslek Yüksekokulu Tanıtım Günleri Etkinliği Sona Erdi
24 Nisan 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde ilçemizde iki haftadır devam eden Sungurlu Meslek Yüksekokulu Tanıtım Günleri kapsamında Sungurlu ilçemizdeki liselere ziyaretler gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlikler Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından yürütüldü.

Tanıtım günleri kapsamında Sungurlu Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Fen Lisesi, Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haydar Öztaş Anadolu Lisesi, Sungurlu Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Anadolu Lisesi ve Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmamhatip Lisesi ziyaret edildi.

Tanıtım kapsamında Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin ÇELİK tarafından Sungurlu Meslek Yüksekokulunun tarihçesi, mevcut kampüsün eğitim ve sosyal olanakları, Sungurlu ilçesinde Meslek Yüksekokulu için sunulan barınma ve sosyal olanaklar, burslar, kısmi zamanlı çalışma imkânı, sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler, bir meslek yüksekokulunda öğrenci olmanın avantajları, lisans tamamlamanın öğrencilere sağladığı avantajlar, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan ve öğrencilerin aynı anda iki program okuyarak çift diplomaya sahip olabilecekleri Çift Anadal ve Yandal Programları, Erasmus-Mevlana-Farabi Değişim Programları gibi konular hakkında bilgiler verildi.  Daha sonra Sungurlu Meslek Yüksekokulu bölümlerinin tanıtımına geçildi.

Bölüm tanıtımları Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan KÖR, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Hamit AKSOY, Öğr. Gör. Abdullah Bedir KAYA, Öğr. Gör. Saliha Kevser KAVUNCU; Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özlem BAL, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Kerim AKTAŞ, Öğr. Gör. Dr. Gülden ÖZTÜRK SERTER; Dış Ticaret Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan SÜKLÜM, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Sema Nur KENANOĞLU, Öğr. Gör. Nihal GÖKÇE; Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Murat ERKOYUNCU, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Gökhan BODUROĞLU, Öğr. Gör. Abdulkadir KARABULUT; Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ahmet PAYAS, bölüm öğretim elemanı Öğr. Gör. Mübeccel Nur ÇARHOĞLU; Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz ÖZKAN VARDAR, bölüm öğretim elemanı Öğr. Gör. İlknur TÜFEKÇİ; Yönetim ve Organizasyon Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Ebru ÇİFTÇİ, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Muhammet ÇANKAYA, Öğr. Gör. Özgül ŞAHİN ve Öğr. Gör. Ayten AKCAN tarafından gerçekleştirildi.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından lise öğrencilerine yaklaşan üniversite sınavı öncesi tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken konular, üniversite öğrenciliğinin avantajları, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndaki bölümler bünyesinde yer alan programlar, programların amaçları-kazanımları, kimlerin hangi programı seçmesi gerektiği, programlara öğrenci kabul şartları ve yerleştirilme işlemleri, programı başarıyla tamamlayanların alacakları unvanları ve çalışma şartları, istihdam olanakları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans tamamlama gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi.

Tanıtımın sonunda “İlk tercihiniz HİTİT olsun! Medeniyetin beşiğinde bilimin ışığında SUNGURLU MESLEK YÜKSEKOKULU! Geleceğinize birlikte yön verelim!” sloganıyla öğrenciler Hitit Üniversitesi ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu’na davet edildi.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı