23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yılı Dolayısıyla Sığınmacı ve Mülteci Çocuklarla Türk Çocukları Bir Arada Şenlik Düzenledi
03 Mayıs 2018

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Çorum Çok Yönlü Destek Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı dolayısıyla Suriye’den, Afganistan’dan, İran’dan, Irak’tan 50 öğrenci ile Şehit Onur Bakbak İlkokulu öğrencilerini Çorum İtfaiye Parkında buluşturdu. Etkinliğe Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümünden Öğr. Görç Abdulkadir KARABULUT ile birlikte Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri de katılım sağladı.

İtfaiye Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Türk ve mülteci öğrencilerin yanı sıra okula gitmeyen mülteci çocuklar da katılırken, minik öğrenciler çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler. Şenlik sonunda söz alan Öğr. Gör. Abdulkadir KARABULUT, sığınmacı, mülteci çocuklarla Türk çocuklarının bir arada olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçen SGDD yetkililerine ve katılım sağlayanlara teşekkür etti. Şenlik, öğrencilerin hep birlikte uçurtma uçurması ve hatıra fotoğrafı çekinmeleri ile sona erdi.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı