19 Temmuz 2018
Sungurlu Eski dispanser önünden başlayan ve Atatürk Meydanı’nda son bulan Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Anma programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programda İlçe Müftüsü İbrahim Köksal dua etti. Köksal'ı duasının ardından İlçe Kaymakamı Mitat Gözen bir konuşma yaptı.
Kaymakam Gözen konuşmasında, "Hainlere karşı durduğumuz bir meydan bu vesile ile bu törenlerin aynı ruhu aynı birlik ve beraberliği yaşatmak üzere gerçekleştirildiği milli birlik ve dayanışmamıza katkı sunmak gerektiğini herkese hatırlatmak isterim" dedi.
Dış odaklara sadakat içerisindeki içimizde bizden görünen Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusunun askerinin ve polisinin şerefli üniformasında gizlenmiş ve çeşitli kurumlarda gizlice örgütlenmiş devletin ve milletin ekmeğini yediği halde hasımlarımıza kül köle olmuş, hainlerin devletimize ve milletimize kast ettiği hain darbe girişiminin yıl dönümünde devletimize kendisini siper eden aziz şehitlerimizi rahmetle anmak, gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunmak ve hainleri bir kez daha lanetlemek üzere ve birlik beraberliğimizi dostta düşmana göstererek kimsenin bir daha bu tür girişime kalkışmaması için en güçlü şekilde mesajımızı vermek üzere 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında bir araya gelerek günlerce demokrasi nöbeti tuttuğumuz bu meydana tekrar hoş geldiniz diyen Kaymakam Gözen, "Türk Milleti Devletine sadakatle demokrasiye yürekten bağlıdır. Her türlü tehdide karşı uyanık ve tetiktedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için gelecek çağrı ile harekete geçmek üzere her daim nöbettedir. 15 Temmuz ve yaşananlardan çıkarttığımız derslerle aldığımız tedbirler ve maniyatımız tarihimizle aldığımız güçle bu gün artık geleceğe daha umutla bakıyoruz ve hiç bir tehditten korkmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti durdukça 15 Temmuz ruhunu ve milletimizin kardeşliğini ve birliğini ayakta tutmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- 15 Temmuz kanlı bir ihanet hareketidir.
Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ayten Akcan ise, "Bu ihaneti yapanlar Türk askeri olamaz demiştik. Bu asker üniformalı teröristler, kadın-erkek, çocuk-genç-yaşlı, asker-polis-sivil ayırımı yapmadan acımasızca kan dökmüşlerdir. Kanını akıttığı insanlar düşman değil kendi milletidir. Tankların altında acımasızca ezilen, uçaklardan atılan bombalarla parçalanan, keskin nişancı ateşiyle öldürülen, şehit edilen kardeşlerimiz vardır.
15 Temmuz darbe girişiminde diğer darbelerde görülmeyen dinimiz öne sürülmüştür. Bu acımasız ihanet hareketini yapanlar sözüm ona dini bir cemaat mensuplarıdır, güya karıncayı bile incitmekten çekinen dindar insanlardır. O gece bunların yaptıkları hangi dinde vardır. Bu milletin uçağıyla, tankıyla, topuyla, tüfeğiyle, kendi milletinin asker-polis-sivil-çocuk-genç-yaşlı-kadın-erkek ayırmadan kanını akıtmak, bu milletin seçtiği cumhurbaşkanını öldürmeye teşebbüs etmek, bu milletin milli iradesinin temsil yeri millet meclisini bombalamak hangi dinde vardır.
Aslında bu basit bir darbe girişimi değildir. Küresel güçlerin FETÖ gibi vatan haini bir taşeron örgüt kullanarak yaptırdığı, ülkemizi işgal etme, ülkemizde iç savaş çıkarma, Suriye’den, Irak’tan daha kötü bir duruma getirme, kısacası Türkiye’yi bitirme, bir daha ayağa kalkamayacak hale getirme hareketidir.  2-3 saat içerisinde yaptıkları ortadadır, 250 şehit, 2 bin 200 gazi. Ya bir de başarsalardı ne olacaktı? Binlerce kişilik infaz listeleri vardı, bugün Suriye’de, Irak’ta ölen Müslüman kardeşlerimizin Batı için bir anlamı var mı, bombalarla, mermilerle, kimyasal silahlarla, denizlerde boğularak ölen kardeşlerimizin onlar için bir anlamı var mı? Bu hain hareket başarılı olsaydı bizlerin ölümünün de onlar için bir anlamı olmayacaktı. Allah korusun Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi başarılı olsaydı, bu millet sokağa çıkmayacak mıydı? Demokratik yollardan seçilmiş hükümet görevden alınsaydı, başbakanımız, bakanlarımız öldürülseydi bu millet sokağa çıkmayacak mıydı? Bu millet bu terör örgütünün ülkeyi yönetmesine ses çıkarmayacak mıydı? Bu sorunun cevabını düşünürsek, bunun basit bir darbe hareketi olmadığını, bu sonuç kimlerin işine yarıyorsa bu ihanet hareketini taşeron terör örgütüne onların yaptırdıklarını anlarız" ifadelerini kullandı.
Programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Adüllkadir Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulumuz Müdür Vekili Gökhan BODUROĞLU İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2018 Hitit Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire Başkanlığı