Sungurlu Meslek Yüksek Okulu İşaret Dili Klibi 2
06 Mart 2017

Engelli bireylerin haklarına ulaşmasında günden güne gelişmeler artarken sosyal anlamda da desteğe ihtiyaç duydukları gözlenmektedir. Engelli bireylerin sıkıntılarının herhangi bir organlarının olmayışı ya da işlev görmemesi değil, çevre şartlarının onlara uygun olmayışı ve bireylerin önlerine koydukları settir. Bu durumdan yola çıkan Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF’in desteğiyle,  Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi Öğr.Gör. Özlem BAL koordinatörlüğünde “ Engel Olmayalım, Farkında Olalım, Farkına Vardıralım” diyerek özel gereksinimli bireyler için klip hazırladı. Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor  Yüksekokulu öğrencisi İrem Nur ONCAR’ın hazırladığı “Hangimiz Sevmedik” şarkısı, hemşehrimiz Yönetmen Asistanı Tayfun SAÇİ’nin yapımcılığında çekildi. Hazırlanan klip ile toplumda farkındalık yaratmak ve bireyleri bu dile özendirerek işaret dilinin kullanımını yaygınlaştırmak amaçlanmıştır.